Kremet blåskjellsuppe med safran

Kremet blåskjellsuppe med safran

Dette er en suppe jeg første gang lagde like etter at vi flyttet til Alnabru. Blåskjell, vin og safran utgjør hovedbestanddelene i suppen, som er tykk og smaksrik. Anbefaler at du nyter en bedre vin, helst chardonnay, til suppen.

Referanse: "Mat og vin i utsøkt harmoni" - Gastronomisk institutt

 

 

Kremet blåskjellsuppe med safran

Ingredienser

  • 1 kg blåskjell
  • 4 sjalottløk
  • 20 gram usaltet smør
  • 1 dl hvitvin (eller Noilly Prat)
  • 6 dl fiskekraft
  • 2 dl kremfløte
  • 1/4 gram safran
  • 80 gram gulrot
  • 80 gram sellerirot
  • 50 gram purre
  • Maizenna
  • Bladpersille til pynt
Forberedelser (F)

  1. Børst skjellene godt med en stiv børste og skyll godt. Riv ut bysusstråden som henger ut av skjellet. Kast skjellene som ikke åpner seg. 
  2. Legg skjellene i en jerngryte eller kjele av rustfritt stål. Legg på lokk og la kjelen stå på sterk varme i 4-5 minutter. Blåskjellene er ferdigkokt når alle skjellene har åpnet seg
  3. Sil kraften i en bolle

Tilberedning

  1. Varm opp smøret i passende stor kasserolle og ha i soppen (F1)
  2. La soppen dampe i noen minutter, tilsett hvetemel og rør godt
  3. Hell i kyllingkraften litt etter litt mens du rører kontinuerlig
  4. Ha i roquefort og tomatpure (F2) og rør dette inn. Smak deg frem med mer roquefort og tomatpure hvis du ønsker det
  5. La alt småkoke i ca. 10 minutter
  6. Tilsett fløte, sitronsaft og soppsoya (F3). Smak deg frem med sitronsaft og soppsoya til du får passende syrlighet og saltnivå
  7. Kok opp og tilsett persille rett før servering

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *