Bèchamelsaus

En god bèchamelsaus er et must når du for eksempel skal lage en hjemmelaget lasagne. Denne oppskriften er nok til en lasagne for 4-6 personer.

Referanse: "Det ekte italienske kjøkken", Reinhardt Hess og Sabine Sälzer

Bèchamelsaus

Ingredienser

  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 5 dl melk
  • Salt
  • 1 klype nyrevet muskatnøtt
Fremgangsmåte:

  1. Smelt smøret i en kjele
  2. Rør inn hvetemel og trekk kjelen vekk fra platen
  3. Vent i ca. 1 minutt og rør inn melken
  4. Sett kjelen tilbake på platen, kok opp under omrøring og la det koke på svak varme i ca. 10 minutter
  5. Smak til med salt og nyrevet muskatnøtt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *