Kinesiske vårruller

Denne oppskriften har jeg benyttet med hell flere ganger. Får tilbakemeldinger at dette er de beste vårrullene de har smakt. Her er det også viktig å ha en god dipp (link til hoisinsaus) ved siden av. Det er mange ingredienser, men det er verdt et forsøk.

Referanse: Jane Price - "Asiatiske smaker"...

Kinesiske vårruller

Ingredienser

  • 2 stk tørkede shiitakesopper (sjekk asiatiske innvandrerbutikker)
  • 250 gram malt svinekjøtt (kjøttdeig av svin)
  • 1 1/2 ss mørk soyasaus
  • 2 ts tørr sherry (eller risvin)
  • 1/2 ts femkrydderpulver
  • 2 ss maismel (maizenna)
  • 1 1/2 ts maismel (maizenna)
  • 5 ss peanøttolje
  • 1/2 stk. selleristang, finhakket
  • 2 stk vårløk, finsnittet
  • 30 gram bambusskudd, juliennestrimler
  • 40 gram kinakål, revet
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ts ingefær, finhakket
  • 1/4 ts sukker
  • 1/4 ts sesamolje
  • Litt salt
  • 250 gram filodeig (12 cm i firkant)
Forberedelser (F)

  1. Bløtlegg shiitakesoppene i varmt vann i 20 minutter
  2. Bland malt svinekjøtt, mørk soyasaus, sherry, femkrydderpulver og 1 ss av maizenna’en i en bolle (ikke metall). La det stå i minst 15 minutter
  3. Finhakk selleri, snitt vårløk og riv opp kinakål. Legges i en bolle sammen med bambusskudd
  4. Knus og finhakk hvitløk og finhakk ingefær (legges i en liten bolle)
  5. Bland 1,5 ts av maizenna’en med 4 ss vann i en liten bolle, tilsett sukker og sesamolje og rør rundt
  6. Skyll av vannet på shiitakesoppene, klem dem tørre, skjær av stilkene og finsnitt hattene. Legges i en liten bolle

Tilberedning

  1. Varm 2 ss av peanøtt oljen i en wok (eller en stor stekepanne med høye kanter)  over sterk varme til den nesten ryker
  2. Rørestek selleri, vårløk, bambusskudd og kinakål (F3), tilsett salt og legg tilbake grønnsakene i bollen
  3. Varm resten av peanøtt oljen i woken og stek hvitløk og ingefær (F4)
  4. Tilsett kjøttblandingen (F2) og rørestek i 2-3 minutter til det er nesten stekt
  5. Legg i de stekte grønnsakene (fra steg 2) tilbake i woken og rør inn soppen (F6)
  6. Tilsett maizenna blandingen med vann, sukker og sesamolje (F5) og rør i 2 minutter. Ta woken av pannen og la det avkjøles
  7. Lag en pasta med resten av maizenna’en og 2-3 teskjeer kaldt vann
  8. Legg en deigplate på en arbeidsflate med hjørne mot deg. Legg 2 ts av fyllet (fra steg 5) midt på, og pensle sidene mens du ruller. Gjenta med resten av fyllet og deigplatene
  9. Finn frem tørkepapir og krøll sammen på benken
  10. Fyll en wok en tredel full med olje (eller du kan benytte en frityrkoker), og varm den til 180 grader (sjekk eventuelt med en brødterning (skal bli brun på ca. 15 sekunder))
  11. Frityrstek vårrullene i porsjoner til de er gylne, og la dem renne av på tørkepapiret. Serveres varme med dipp