En glad laks

Dette er en oppskrift som er en ordentlig fulltreffer i min familie. Min gode venn Per Overrein er opphavsmannen til denne godbiten.

 

En glad laks

Ingredienser

  • 200 gram (eller mer) salmalaks
  • 1 pakke snøfrisk
  • 1 pakke melbatoast
  • 1 rødløk
  • Sort lodderogn
  • 2 ss rømme (helst Rørosrømme(
  • Dill til pynt
  • 1 knivodd kajennepepper
Tilberedning

  1. Bland snøfrisk sammen med rømme i en bolle og tilsett kajennepepper
  2. Del rødløken i to og del halvdel i 3 like store deler på langs. Skjer tynne skiver på tvers og legg i en liten bolle
  3. Skjær laksen i ca 3-4 mm tykke skiver
  4. Legg en lakseskive på en melbatoast og ta på ca en ts med snøfrisk blandingen
  5. Legg en 1/4 ts lodderogn oppå
  6. Legg oppskåret rødløk oppå lodderognen og avslutt med en liten kvast med dill
  7. Anrett pent på et stort fat og gjenta 4-6 til du er tom for enten laks eller snøfrisk