Fersk pastadeig med spinat

Det er en fordel å ha en hånddrevet eller motorisert pastamaskin til dette formålet. Du kan spare litt tid ved å starte med å lage deigen i en food processor, men det er like enkelt å blande for hånd eller i en stor bolle.

Referanse: "Det ekte italienske kjøkken", Reinhardt Hess og Sabine Sälzer

Tacokylling

Ingredienser

  • 300 gram hvetemel (tipo 0 eller 00)
  • 1/2 ts salt
  • 2 egg
  • 150 gram spinat
Fremgangsmåte tillaging av pastadeig:

  1. Vask spinaten og legg denne i en en kjele
  2. Varm opp kjelen til sterk varme slik at spinaten faller sammen
  3. Press vannet godt ut og mal spinaten to ganger i en kjøttkvern (den mest finhullede skiven du har)
  4. Ha melet direkte på bakebordet og lag en grop i midten
  5. Hell oppi eggene, saltet og spinaten i gropen
  6. Arbeid melet fra innsiden av veggen med en gaffel inn i det våte. Rør med jevne bevegelser for å unngå luftbobler. Hjelp til med å sikre veggen med den ledige hånden
  7. Når blandingen blir for fast til å bearbeide med gaffelen, bland deigen for hånd. Trekk gradvis melet fra bunnen av veggen (pass på at det ikke danner seg luftbobler)
  8. Fortsett å elte deigen til en ball. Den skal være fast, men samtidig myk og smidig. Bruk ikke alt melet hvis det fortsatt er igjen når deigen er fast nok. Hvis den blir for løs, tilsetter du mer mel
  9. Flat ut deigballen og elt alt fra midten og utover. Brett deigen dobbelt hver gang den blir for flat. Elt på begge sider, mens du beholder den runde fasongen (ca 10 minutter) til deigen blir jevn og smidig
  10. Dekk til deigen med en bolle eller plastfolie og la den hvile fra 15 minutter til 3 timer

Fremgangsmåte rulling av pasta i pastamaskin:

  1. Fest pastamaskinen til underlaget og del deigen i 6 emner
  2. Legg 5 av disse tilbake under bollen eller plastfolien
  3. Klapp emnet flat med hendene og dryss over litt mel
  4. Sett pastamaskinen på største åpning og kjør deigen gjennom uten å trekke i den. Legg den utrullede deigen over hånden din, men pass på at du ikke lager hull i den med tommelfingeren
  5. Brett deigen i 3 til en firkant. Dryss forsiktig litt mel på den ene siden
  6. Kjør deigen gjennom maskinen på samme innstilling og gjenta steg 5 og 6 minst 6 ganger
  7. Still maskinen ett hakk inn og dryss mel på begge sider av deigen for å unngå klebing
  8. Kjør deigen gjennom 1 gang og samle den opp på den andre siden
  9. Kjøre deigen gjennom maskinen igjen, og avslutt med å kjøre minst en runde på de resterende hakkene til du finner en passende tykkelse
  10. Skjær pastaplaten i passende størrelser og legg disse på et tørt kjøkkenhåndkle og legg deretter et annet over
  11. La platene ligge og tørke i ca 5-10 minutter. Gjenta steg 3-10 for resten av emnene