Fersk pastadeig

Det er en fordel å ha en hånddrevet eller motorisert pastamaskin til dette formålet. Du kan spare litt tid ved å starte med å lage deigen i en food processor, men det er like enkelt å blande for hånd eller i en stor bolle.

Referanse: "Den store boken om pasta", Julia Della Croce

Tacokylling

Ingredienser

  • 300 gram hvetemel (tipo 0 eller 00)
  • 1/2 ts salt
  • 3 store egg (eller 4 små)
  • 2 ss vegetabilsk olje (valgfritt)
Fremgangsmåte tillaging av pastadeig:

  1. Ha melet direkte på bakebordet og bland i saltet
  2. Visp eggene lett med oljen
  3. Lag en grop i midten av melet og hell oppi eggene og oljen
  4. Arbeid melet fra innsiden av veggen med en gaffel inn i det våte. Rør med jevne bevegelser for å unngå luftbobler. Hjelp til med å sikre veggen med den ledige hånden
  5. Når blandingen blir for fast til å bearbeide med gaffelen, bland deigen for hånd. Trekk gradvis melet fra bunnen av veggen (pass på at det ikke danner seg luftbobler)
  6. Fortsett å elte deigen til en ball. Den skal være fast, men samtidig myk og smidig. Bruk ikke alt melet hvis det fortsatt er igjen når deigen er fast nok. Hvis den blir for løs, tilsetter du mer mel
  7. Flat ut deigballen og elt alt fra midten og utover. Brett deigen dobbelt hver gang den blir for flat. Elt på begge sider, mens du beholder den runde fasongen (ca 10 minutter) til deigen blir jevn og smidig
  8. Dekk til deigen med en bolle eller plastfolie og la den hvile ifra 15 minutter til 3 timer

Fremgangsmåte rulling av pasta i pastamaskin:

  1. Fest pastamaskinen til underlaget og del deigen i 6 emner
  2. Legg 5 av disse tilbake under bollen eller plastfolien
  3. Klapp emnet flat med hendene og dryss over litt mel
  4. Sett pastamaskinen på største åpning og kjør deigen gjennom uten å trekke i den. Legg den utrullede deigen over hånden din, men pass på at du ikke lager hull i den med tommelfingeren
  5. Brett deigen i 3 til en firkant. Dryss forsiktig litt mel på den ene siden
  6. Kjør deigen gjennom maskinen på samme innstilling og gjenta steg 5 og 6 minst 6 ganger
  7. Still maskinen ett hakk inn og dryss mel på begge sider av deigen for å unngå klebing
  8. Kjør deigen gjennom 1 gang og samle den opp på den andre siden
  9. Kjøre deigen gjennom maskinen igjen. En gang på alle de gjenværende hakkene. Hvis du skal lage trenette, spaghetti eller spaghetti alle chitarra, så stopper du opp på det nest innerste hakket. Hvis deigen begynner å klebre, dryss på litt mer mel
  10. Legg pastaflakene på et tørt kjøkkenhåndkle og legg et annet over
  11. La pastaen ligge og tørke i ca 5-10 minutter. Gjenta steg 3-11 for resten av emnene
  12. Videre steg er avhengig av hva slags type pasta du skal lage