Gulrotraita (Gajar ka raita)

 

Nok en oppskrift jeg har hentet ut fra min signerte bok forfattet av Niru Kumra. Denne raitaen er nydelig og passer fint til fisk som kald saus/remulade. Jeg har også servert denne til kylling retter. Du kan gjerne bytte ut kefir med rømme eller yoghurt. Oppskriften er mer enn nok som følgesvenn til et større måltid, så du kan gjerne halvere hvis du bare skal servere til maks 6 personer.

Kilde: Niru Kumra - "Indisk mat på norske fat"

 

Gulrotraita

Ingredienser

  • 150 gram gulrot
  • 7 dl kefir
  • 1 ts salt
  • 1 ts hel spisskummen
  • 1 ss finhakket koriander
  • 1/2 ts tørket mynte
  • 1 ss fersk mynte
Tilberedning

  1. Finn frem en stekepanne og tørrstek spisskummen til den avgir aroma
  2. Mal mesteparten av spisskummen i en morter, men spar noen hele til pynt
  3. Vask og skrell gulrot og rasp på det fineste med rivjern
  4. Ha i kefir i en bolle og bland i raspet gulrot
  5. Ha i spisskummen, tørket mynte, salt, mesteparten av korianderen i bollen og bland godt
  6. Pynt med resten av spisskummen, koriander og fersk mynte

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *