Kålrotstappe med smør

Denne oppskriften inneholder mye smør, men er kjempegod. Oppskriften fant jeg i boken "Lutefisk, pinnekjøtt og andre bagateller", skrevet av Eivind Hellstrøm.

Oppskriften skal holde til 8 personer.

Kilde - "Lutefisk, pinnekjøtt og andre bagateller" av Eivind Hellstrøm

Kålrotstappe

Ingredienser

  • 2 kg kålrabi (kålrot)
  • 300 gram smør
  • 1/2 ts hvit pepper (malt)
  • Salt (hvis du benytter meierismør, så er det muligens nok salt som det er)
  • 1 knivspiss kajennepepper
Tilberedning

  1. Skrell og kutt opp kålroten i passende biter og kok de møre i vann (eller bruk en dampkoker)
  2. Hell av væsken
  3. Mos kålrabien med en stapper og bland inn smøret (kutt opp dette i mindre biter på forhånd). Hvis du ønsker en glattere puré, kan du benytte en stavmikser
  4. Krydre med hvit pepper og kajenne (her kan du selv bestemme hvor sterk smak du ønsker på stappen)