Kantarellsaus

Den største lykken som tenkes kan er å komme over et felt med små, faste gule kantareller. Det gir en ekstra glede å tilberede noe du selv har sanket. Du kan selvfølgelig kjøpe soppen på butikken, men kan fort ende opp med sopp som har ligget for lenge og halvveis tørket ut.

Denne oppskriften fant jeg på nettet som tilbehør til reinsdyrstek, men dette er saus som er anvendelig til det meste av rødt og hvitt kjøtt.

Referanse: Spar

Kantareller

Ingredienser

  • 20 gram smør
  • 150 gram kantareller
  • 2 stk sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss Dijon sennep
  • 3 dl fløte
  • Salt
  • Pepper
  • 1 ss soyasaus eller soppsoya (smak deg til)
Forberedelser (F)

  1. Rens soppen og skjær den i biter (husk at du aldri må vaske soppen!) og legg i en bolle
  2. Kutt sjalottløken i tynne båter og legg i den samme bollen
  3. Finhakk hvitløk og legg oppi dette til slutt i bollen

Tilberedning

  1. Finn frem en passende kasserolle, smelt smøret og surr kantareller, sjalottløk og hvitløk (F1-F3) til de blir myke
  2. Tilsett Dijon sennepen, fløten og soyasausen og kok opp
  3. Smak til med pepper og salt (hvis ikke allerede soyasausen har gitt nok salt). Tilsett eventuelt mer soyasaus.