Koking av pasta

Det er kanskje unødvendig å forklare hvordan pasta skal kokes, men det er viktig at både fersk og tørket pasta kokes og avsiles på riktig måte. Det er kjempestor forskjell på pasta al dente og pasta som er kokt for lenge.

Jeg tar utgangspunkti i 500 gram tørket eller fersk pasta.

Koking av pasta

Ingredienser

  • 500 gram pasta (fersk eller tørket)
  • 5 liter vann (minst)
  • 1 1/2 ss salt
Tilberedning:

  1. Kok opp vannet
  2. Tilsett 1,5 ss salt og pastaen og rør rundt
  3. Legg på lokk og kok pastaen til den er al dente (litt tyggemotstand). Selv om det er angitt tid på ferdig kjøpt pasta, så ta en smaksprøve underveis. Fersk pasta trenger koketid fra noen sekunder til maksimalt 1,5 minutt (avhengig av type). Fylt pasta krever 3-5 minutter
  4. Når pastaen er al dente helles pastaen over i et stort dørslag som er plassert over en stor bolle (ta vare på en halv kopp av kokevannet)
  5. Hvis du skal blande pasta i saus, gjør dette umiddelbart og ha i noe av kokevannet om nødvendig