Kylling med cashewnøtter

Dette er en enkel velsmakende oppskrift fra Kina som er blitt en av barnas favoritter.

Referanse: Linda Doeser - "The complete stir-fry cookbook".

Kylling med cashewnøtter

Ingredienser

  • 75 gram cashewnøtter, usaltede
  • 1 rød paprika (du kan supplere med en halv grønn, gul eller oransje paprika)
  • 450 gram kyllingfilet
  • 3-4 ss peanøtt olje
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 rød chili, uten frø, finhakket
  • 3 ss hoisin saus
  • 2 ss tørr sherry eller kinesisk risvin
  • 2 ts sesamolje (kan sløyfes)
  • 1 bunt vårløk (5-6 stykker), skråkuttet i ca 1-2 cm lengde
Forberedelser (F)

  1. Varm opp en wokpanne eller stor stekepanne (lav til medium varme) og ha i cashewnøttene. Nøttene rørestekes i 1-2 minutter inntil de er blitt litt gylne. Fjern nøttene fra panna og sett tilside (i en bolle eller på et fat)
  2. Skjær opp paprikaen i passende biter (staver) og legg disse i en bolle
  3. Kutt opp vårløken og legg i en bolle
  4. Finhakk hvitløken og chilien og legg i en liten bolle
  5. Bland sammen hosinsaus og tørr sherry i en liten bolle
  6. Kutt opp kyllingfilèen i tynne biter i fingerlengde og legg i en bolle eller på en tallerken

Tilberedning

  1. Varm opp peanøttolje i en wokpanne (eller stor stekepanne med høye kanter) og rørestek kyllingstykkene (F6). Sett tilside i en ny bolle
  2. Fjern eventuell væske fra forrige steg. Varm opp mer peanøttolje i wokpannen til en høy temperatus. Legg i  hvitløk og chili (F4) og rørestek i noen sekunder
  3. Tilsett paprikaen (F2) og legg tilbake kyllingen (fra steg 1) og rørestek i et par minutter
  4. TIlsett hoisinsaus og sherry (F5), senk varmen og rørestke til kyllingen er mør og alle ingredienser er glasert
  5. Tilsett sesamoljen og vårløken (F3) og rørestek i en kort periode
  6. Dryss over cashewnøttene (F1) og server umiddelbart sammen med jasminris (kan byttes ut med nudler hvis du ønsker det)