Kylling med cashewnøtter (Thailand)

Nok en gang vender jeg tilbake til denne fantastiske kokeboken. På bloggen har jeg allerede lagt en kinesisk oppskrift på kylling med cashewnøtter, men denne gangen reiser vi til Thailand. 

Her er det ingredienser som er greit å skaffe. Oystersauce kan være en utfordring, men denne finner du på de fleste asiatiske matbutikker hvis du da ikke finner denne på et større supermarked. Fiskesaus (fishsauce) finner du stort sett i de fleste dagligvarebutikker. I oppskriften benyttes også sprøstekt hvitløk. Denne kan du enten lage selv eller kjøpe ferdig på asiatisk matbutikk.

Retten serveres med jasminris.

Referanse: Bent og Annette Stiansen - "Stiansens kulinariske koffert".

Kylling med cashewnøtter (Thailand)

Ingredienser

  • 600 g renskåret lårfilet kylling (eller brystfilet)
  • 4 ss solsikkeolje
  • 400 gram assosierte grønnsaker (forslag: sopp, aspargesbønner, aspargestopper, rødløk, vårløk og paprika)
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 små røde chili
  • 150 gram cashewnøtter
  • 2 dl kyllingkraft
  • 1,5 dl østerssaus (oystersauce)
  • 2 ss fiskesaus (fishsauce)
  • 2 ts limesaft
  • 2 ss sukker
  • 1 ts maizena
  • 1 dl grovhakket koriander
  • 2 ss sprøstekt hvitløk
Forberedelser (F)

  1. Hvis du ikke har gått til anskaffelse av ferdig sprøstekt hvitløk, så rens 4 fedd og del hvert fedd i ca 4 skiver på langs.  Ha solsikkeolje i en liten panne og la feddene kose seg på middels varme til de blir lett gyldne og sprø (pass på at de ikke blir svidd). Ta de opp av oljen og la renne på tørkepapir.
  2. Finhakk chili og hvitløk og legg i en liten bolle. Ønsker du sterkere rett, så kan du beholde frøene.
  3. Rens grønnsakene og del de i terninger på ca 2 x 2 cm. Legg i en bolle
  4. Del kyllingkjøttet opp i like store terninger som grønnsakene og legg i en bolle
  5. Ha i kyllingkraft, oystersauce, fiskesaus, limesaft og sukker i en bolle
  6. Rør ut maizena i en liten bolle med et par spiseskjeer med vann
  7. Grovhakk korianderen og legg i en liten bolle

Tilberedning

  1. Varm opp en wok med solsikkeoljen til begynner å ryke
  2. Stek kyllingbitene i 2 omganger i ca. 2 minutter (bedre at du steker mindre mengde hver gang for å sikre en fin brunfarge på kjøttet). Stekt kyllingkjøtt legges over i en ny bolle
  3. La oljen være i woken og rørestek grønnsakene sammen med hvitløken og chilien (F2) i ca 3 minutter. Ta ut grønnsakene og legg tilbake i bollen
  4. Hell i kyllingkraften, oystersauce, fiskesaus, limesaft og sukker (F5) og kok opp. La koke i 1 minutt
  5. Rør i bollen med maizena og vann (F6) og ha i sausen (jevne)
  6. Tilsett kyllingkjøttet og grønnsakene og kok opp
  7. Dryss over cashewnøttene, koriander (F7) og sprøstekt hvitløk (F1) og server med rykende varm jasminris

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *