Vietnamesisk kyllingsalat

Vietnamesisk kyllingsalat

Dette er min datter Lenis signaturrett. Den smaker bedre og bedre etter hvert som Leni gjør noen små endringer i den opprinnelige oppskriften som hun fant på Meny sine sider. Her kan man steke kyllingen selv, eller gå til anskaffelse av grillet kylling.

 

Referanse: meny.no

Vietnamesisk kyllingsalat

Ingredienser

  • 1 hel grillet kylling eller ca. 500 gram kyllingfilet
  • 2 gulrøtter
  • 1 rødløk
  • 4 ss peanøtter
  • 2 hjertesalat
  • 1/2 dl fersk koriander
  • 1/2 dl fersk mynte
Dressing:
  • 1-2 røde chilier (gjerne de små hvis du ønsker det litt sterkere)
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 ts revet ingefær
  • 2 ss sukker
  • 4 ss fiskesaus
  • 1,5 lime, saften (smak deg frem)
  • 2 ss solsikkeolje
Tilberedning
  1. Stek kyllingen hvis du ikke har jukset litt med å gå til innkjøp av grillet kylling. Skjær kyllingen i strimler eller riv med hendene hvis du bruker grillet kylling.
  2. Rør sammen alle ingrediensene til dressingen i en bolle
  3. Finn frem en stor bolle
  4. Rens, skyll, tørk og finsnitt hjertesalaten og legg i bollen
  5. Skrell gulrøttene, riv eller skjær disse i tynne strimler og legg i bollen
  6. Skrell, finsnitt rødløken og legg i bollen
  7. Finhakk hvitløken og legg i bollen
  8. Finhakk chilien og legg i bollen
  9. Legg kyllingstrimlene i bollen
  10. Ha i grovhakket koriander og mynte i bollen
  11. Ha i dressingen rett før servering og bland godt sammen
  12. Topp med grovhakkede peanøtter til slutt

One response to “Vietnamesisk kyllingsalat”

  1. Kycklingsalladen ser smarrig ut, den skulle även min dotter gilla 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *