Mango chutney

 

Mangochutney er perfekt tilbehør til mange forskjellige Indiske retter.  Det funker sikkert til mye annet også. Denne oppskriften fant jeg på godt.noskrevet av Lise Finckenhagen.  Når du først skal lage dette, så kan det være like greit å ta i litt ekstra. Da har du følge til flere måltider.

 

Mangochutney

Ingredienser

  • 4 store modne mangoer
  • 4 dl sukker
  • 1 dl eddik (lys 7%)
  • 2 lime (saften)
  • 2 ts hel spisskummen
  • Grønn kardemomme (nok til 0,5 ts malt kardemomme)
  • 2 ss revet ingefær
  • 1-2 rød chili (avhengig av hvor mye sting du vil ha i chutneyen)
Tilberedning

  1. Finn frem en stekepanne, tilsett spisskummen og tørrstek til frøene avgir aroma
  2. Åpne/knus kardemommene og ta ut frøene
  3. Legg frøene (nok til 0,5 ts) sammen med spisskummen i en morter  og støt til pulver
  4. Rens mangoene og skjære fruktkjøttet i små biter. Ha i en passende stor kjele sammen med kardemommen og spisskummen
  5. Ta ut frøene og finhakk chilien og ha i kjelen
  6. Rens og rasp ingefær og ha i kjelen
  7. Del limene i to og press ut saften i kjelen
  8. Hell i sukkeret og eddiken i kjelen og bland alt godt sammen
  9. Kok opp under omrøring og la småkoke til mesteparten av væsken er innkokt og ligner på en tykk marmelade
  10. Avkjøl og ha over i et passende glass med lokk (husk å koke glasset først)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *