Øldampet kylling med asiatisk salat

Øldampet kylling med asiatisk salat

Denne retten fant jeg i en av de fantastiske kokebøkene til Flying Culinary Circus. Det er en morsom rett å lage og den smaker helt nydelig.

Kilde: fccircus.com

 

Øldampet kylling med asiatisk salat

Ingredienser

  • 1 hel kylling
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ss chilipulver
  • 1 ss korianderfrø
  • 1 ss spisskummin
  • 1 ss brunt sukker
  • 2 ts salt
  • 2 ss solsikkeolje
  • 1 liten bunt med koriander

Ingredienser asiatisk salat

  • 1 mango
  • 1 granateple
  • 1/2 agurk
  • 1 kinakål
  • 1 neve cashewnøtter

Ingredienser BBQ-glaze

  • 1 ss sriracha-saus
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss ketchup
  • 2 ss flytende honning

Ingredienser Spicy salatdressing

  • 2 lime
  • 3 ss fiskesaus (eller soyasaus)
  • 1/2 ss chiliflak
  • 1/2 ss sukker
Forberedelser (F)

  1. Lag 3 kutt inn til benet i hvert kyllinglår
  2. Rist korianderfrø og spisskummin i en tørr stekepanne til det begynner å ryke
  3. Bruk en morter og finmal korianderfrø og spisskummin
  4. Bland sammen paprikapulver, chilipulver, malte korianderfrø, spisskummin, brunt sukker, salt og solsikkeolje i en liten bolle
  5. Gni inn kyllingen med blandingen og la det stå og godgjøre seg i kjøleskapet
  6. Rett før du skal tilberede kyllingen, så blander du  sammen alt til glazen i en liten bolle (skal pensles på kyllingen etter at den har stekt i 30 minutter)
  7. Bland sammen ingrediensene til spicy salatdressing i en liten bolle
  8. Hvis du ikke har anskaffet ristede cashewnøtter, så rister du passende mengde i en tørr stekepanne
  9. Kutt mango, agurk og kinakål i strimler og ha det over i en salatbolle
  10. Del granateplet i to og kakk ut innholdet (hvis du foretrekker en annen teknikk så bruker du den) i samme salatbolle

Tilberedning

  1. Sett stekeovnen på 200 grader, drikk ca halvparten av ølet (maks 2/3 hvis du er tørst) og tre boksen opp i «rompa» på kyllingen
  2. Sett boksen med kyllingen på et stekebrett (pass på at kyllingen ikke velter)
  3. Når stekeovnen er klar, så setter du stekebrettet nederst i ovnen og lar kyllingen steke i 30 minutter
  4. Ta ut kyllingen og pensle på glazen
  5. Sett inn kyllingen på nytt i ovnen og la den steke videre i 15 minutter
  6. Ta ut kyllingen fra ovnen og la den hvile litt før du skjærer i den
  7. Vend dressingen inn i salaten og strø over cashewnøttene
  8. Skjær kyllingen opp i passende stykker og legg på fat sammen med salaten
  9. Dryss over fersk grovkuttet koriander og server

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *