Potetpuré

Jeg foretrekker potetpuré til ribben. Denne inneholder mye smør, så dette er ikke noe slankekost, men godt er det! Jeg kjøpte for noen år siden boken "Lutefisk, pinnekjøtt og andre bagateller", skrevet av Eivind Hellstrøm, der jeg fant denne oppskriften.

Jeg foretrekker å dampe potetene i en dampkoker.

Kilde - "Lutefisk, pinnekjøtt og andre bagateller" av Eivind Hellstrøm

Mandelpotetpuré

Ingredienser

  • 1 kg mandelpoteter
  • 200 gram usaltet smør
  • 2 dl melk
  • Salt
  • Hvit pepper
  • Persille eller gressløk (valgfritt)
Tilberedning

  1. Skrell potetene og kok de møre (enten i lettsaltet vann eller dampkoker)
  2. Hvis du koker i vann, hell av vannet og damp dem tørre
  3. Mos potetene (du kan gjerne presse potetene gjennom en sikt, benytte stavmikser eller en god gammeldags potetstapper)
  4. Rør inn smør (hakk gjerne smøret opp i mindre biter på forhånd) og melk
  5. Smak til med salt og hvit pepper
  6. Du kan gjerne toppe resultatet med litt hakket persille eller gressløk