Ovnsstekte poteter

Her står du fritt å velge hvilke type poteter du vil ha. Disse potetene er perfekte til  ovnsbaking:
Pimpernell, Kerrs Pink, Troll, Mandelpotet, Ringerikspotet og Gulløye. 

Mengden bestemmer du selv, men det er utrolig hvor mye man spiser når disse kommer på bordet. Til 4 personer passer jeg på at jeg fyller opp et stekebrett.

Kilde - ukjent

 

Ovnsstekte poteter

Ingredienser

  • En passende mengde poteter
  • Olivenolje
  • Sitron
  • Flaksalt
  • Pepper (grovmalt)
  • tørkede urter (valgfritt)
Tilberedning

  1. Sett stekeovnen på 220 grader (eller 200 grader varmluft)
  2. Ha i olivenolje i en skål
  3. Press saften av sitronen og ha i en skål
  4. Finn frem et stekebrett og legg på bakepapir
  5. Vask og skrubb potetene og skjær de opp i passende store båter
  6. Ta en passende mengde og ta i skålen med olivenolje og bland godt
  7. Ta ut potetene av skålen med olivenolje og legg i skålen med sitronsaft og bland godt
  8. Gjenta 6 og 7 til  du har fylt opp et stekebrekk med ønskelig mengde (kanskje 2 stekebrett hvis du skal lage til mange gjester)
  9. Sett stekebrettet i stekeovnen og stek til potetene er gyldne (sprø utenpå og saftig inni)