Pizza Bismarck

Pizza Bismarck

Her er en litt uvanlig pizza jeg fant i den eminente boka til Jan Vardøen. Han vet heller ikke hvorfor denne er oppkalt etter Jernkansleren. Pizzaen kan oppfattes som en frokostpizza da den toppes med både egg og bacon. Viktig at egget er romtemperert før du har på pizzabunnen.

Oppskriften er nok til 1 pizza.

Kilde: Jan Vardøen - "Ekte italiensk pizza"

Pizza Bismarck

Ingredienser

  • Pizzabunn til 1 pizza
  • Tomatsaus
  • Fersk mozzarella
  • Pancetta eller lufttørket bacon (et par skiver)
  • 1-2 grønne asparges
  • 1 egg (romtemperert
Forberedelser

  1. Knekk av enden på aspargesen og kok i ca. 1 minutt i  lettsaltet vann. Ha iskaldt vann klart og hiv aspargesen opp i vannet straks etter kokingen for å stoppe kokeprosessen
  2. Skjær opp mozzarella i passende skiver/biter og ha i en bolle
  3. Skjær opp pancettaen (eller baconet) i små biter og legg på en tallerken
  4. Skjær aspargesen biter (ca 1-2 cm) og legg i en bolle

Tilberedning

  1. Kjevl ut pizzabunn, eller bruk hendene hvis du er så god
  2. Fordel pizzasaus utover bunnen, men pass på at du setter av litt plass på midten til egget
  3. Legg på skiver/biter av mozzarella på sausen
  4. Legg på aspargesbiter og pancetta (bacon)
  5. Knekk egget i midten og stek på full varme i 2-3 minutter (pass på at eggehviten blir gjennomstekt mens plommen fortsatt er flytende)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *