Pizzadeig

En god pizzadeig kan du lage i en fei, men den aller beste deigen tar litt lengre tid. Jeg begynner med å blande sammen en starter dagen før. Så lager jeg en ny deig og blander denne sammen med starteren. 

Det brukes lite gjær og det er viktig å ha det rette melet. Jeg foretrekker Tipo 0 eller 00. Dette melet får du tak i i de fleste dagligvarebutikkene.

For noen år siden gikk jeg til innkjøp av en OBH Nodica Pizza Dragon pizzaovn og er veldig fornøyd med denne. Det aller beste alternativet er selvfølgelig en ordentlig vedfyrt pizzaovn, men det er det vel få som har. Andre alternativer vil være å bruke komfyren med pizzastein eller legge pizzaen på grillen. Viktig at du oppnår så høy varme som mulig.

Oppskriften er til ca. 6 pizzaer.

Kilde magasinet (dagbladet.no).

Pizzadeig

Ingredienser deig 1 (starter)

  • 150 gram hvetemel (tipo 0 eller 00)
  • 2 gram gjær
  • 1,5 dl vann

Ingredienser deig 2

  • 325 gram hvetemel (tipo 0 eller 00)
  • 2-5 gram gjær
  • 1,5-2 dl vann
  • 10-15 gram salt
Tilberedning deig 1 (starter):

  1. Ha hvetemelet i en bolle eller kjøkkenmaskin
  2. Varm opp vannet til ca. 37 grader og bland med gjæren
  3. Tilsett vannet og gjæren i bollen og rør sammen
  4. La stå i kjøleskap over natta eller i romtemperatur i noen timer til deigen begynner å putre

Tilberedning ny deig:

  1. Ha melet i en bolle og bland med saltet (bruk gjerne en kjøkkenmaskin)
  2. Varm opp vannet til 37 grader og tilsett gjæren
  3. Hell vann og gjær opp i bollen og bland
  4. Ha i deig 1 (starteren) og bland godt sammen
  5. Kna deigen i ca. 15 minutter så den blir smidig og la deretter deigen heve i en til flere timer