Pølsedeig

Pølsedeig

I utgangspunktet en pølsedeig som navnet tilsier. Jeg har i denne sammenheng benyttet deigen som ingrediens i flere pizzavarianter. Den opprinnelig oppskriften inneholder 500 gram svinekjøtt, men det holder i massevis å halvere oppskriften hvis det bare er ment som topping til pizza.

Kilde: Jan Vardøen - "Ekte italiensk pizza"

Pølsedeig

Ingredienser

  • 500 gram grovkvernet svinekjøtt
  • 1 ss grovkvernet pepper
  • 1 ss salt (eksempelvis maldonsalt)
  • 1 dl kaldt vann
  • 1 ss tørket salvie
  • 1 knivsodd revet muskat
  • 1/2 ts allehånde
Tilberedning

  1. Ha i hel sort pepper og salt i en morter og mos til pepperet har fått en grovkvernet konsistens
  2. Finn frem en passende stor bolle og legg i kjøttdeigen
  3. Tilsett pepper, salt, salvie, revet muskat og allehånde og rør det godt sammen
  4. Skru opp springen og mål opp 1 dl kaldt vann du heller over deigen
  5. Rør godt sammen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *