Rødkål til sprøstekt ribbe

Denne oppskriften er et fast innslag til ribba. Oppskriften så jeg første gang i et juleprogram med Eivind Hellstrøm for flere år siden.

Oppskriften skal holde til 8 personer.

Kilde - TV og diverse nettsider.

Rødkål

Ingredienser

  • 1 stor rødkål
  • 3 sjalottløk
  • 1 ss honning
  • 10 stk tørket fiken
  • 2 ss sherryeddik
  • Olje (for eksempel solsikkeolje)
  • 4 ss solbær
  • 1 dl solbærsaft (sirup)
Tilberedning

  1. Skjær rødkålen i tynne strimler (del rødkålen i 4 og benytt en mandolin hvis du har)
  2. Finhakk sjalottløken
  3. Kutt opp fiken i passende biter
  4. Ha oljen i en kjele sammen med rødkål, sjalottløk, honning, fiken, solbær og solbærsaft
  5. Stek på middels varme under stadig omrøring i 20-25 minutter
  6. Smak til med salt og pepper