Scampi i grønn karri

Denne oppskriften er hentet fra Den store asiatiske kokeboken. Kokeboken inneholder oppskrifter fra de fleste asiatiske land og har vært flittig benyttet hjemme hos oss. Her kan du velge om du vil servere retten med ris eller nudler. Det er mye væske i retten, så det er fullt mulig å servere denne som suppe hvis du ønsker det.

Jeg har en forkjærlighet for det thailandske kjøkken da måltidene utgjør en delikat balanse mellom dristige smaksinntrykk. Denne retten er enkel å lage såfremt du har de riktige ingrediensene. Har du en asiatisk innvandrerbutikk i nærheten, så har de garantert det du trenger. 

Referanse: Murdock Books - "Den store Asiatiske kokeboken".

Scampi med grønn karri

Ingredienser

  • 500 gram scampi
  • 4 dl kokosmelk
  • 2 1/2 dl vann
  • 1-3 ss grønn karripasta
  • 6 kafferlime blader
  • 100 gram brekkbønner i korte lengder (kan sløyfes)
  • 2 ss fiskesaus
  • 2 ss limesaft
  • 2 ts revet limeskall
  • 2 ts brunt sukkker (fint)
  • 30 gram friske korianderblader (grovhakket)
Forberedelser (F)

  1. Fjern skallet av scampien og fjern tarmen (hvis den ikke allerede er fjernet) og legg i en bolle
  2. Ha i karripasta (den styrken du ønsker), limeblader og brekkbønner i en liten bolle
  3. Skrubb limen godt og riv limeskallet (husk å bare få med det grønne)
  4. Ha i revet limeskall, fiskesaus, presset limesaft og sukker i en liten bolle og rør godt
  5. Grovhakk korianderbladene og legg i en liten bolle

Tilberedning

  1. Ha i kokosmelken og vannet  i en wokpanne (eller stekepanne/kjele) og varm opp på middels varme i 5 minutter
  2. Tilsett bollen med limeblader, karripasta og brekkbønner  (F2) og la det småkoke i 10 minutter
  3. Tilsett scampien (F1) og la det småkoke til scampien er rosa/rød (5-6 minutter)
  4. Tilsett bollen med fiskesaus, revet limeskall, limesaft og sukker (F4) og dryss over koriander (F5)
  5. Server umiddelbart med nykokt jasminris eller nudler