Scampi i rød karri

Dette er en smakfull og enkel rett fra Thailand. Dette var en av rettene vi laget til min 50-årsdag.

Referanse: Bent og Annette Stiansen - "Stiansens kulinariske koffert".

Scampi i rød karri

Ingredienser

  • 24 scampi
  • 3 ss solsikkeolje
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 ss rød karripasta (red curry paste)
  • 1,5 ss sukker
  • 3 dl kokosmelk
  • 400 gram grønnsaker (eksempelvis løk, rødløk, gulrot, sukkererter, vårløk, asparges, aspargesbønner, sopp osv.)
  • 1 dl kyllingkraft
  • 1 ss limesaft
  • 2 ss fiskesaus (fishsauce)
  • 3 kaffir limeblader
  • 1 dl thaibasilikum
  • 1 dl fersk koriander
  • 1 ts maizena
Forberedelser (F)

  1. Tin scampi og fjern skallet (hvis du vil så kan du la haleskallet sitte igjen). Snitt langs ryggen på scampien med en skarp liten kniv og fjern tarmen (hvis denne ikke er fjernet fra før). Legg scampien i en bolle
  2. Rens (skyll) alle grønnsakene og del disse i strimler som ikke er for store og tykke og legg disse i en bolle
  3. Finhakk hvitløken og legg i en liten bolle
  4. Bland fiskesaus, kyllingkraft, limesaft, sukker, limeblader, kokosmelk og maizenna i en bolle
  5. Grovhakk thai basilikum og koriander og legg i en liten bolle

Tilberedning

  1. Varm wok eller en stor stekepanne med høye kanter og ha i 1 ss olje
  2. Stek scampien (F1) i to minutter slik at den fortsatt er litt rå i midten. Ta scampien ut av pannen og legg i en bolle
  3. Ha i resten av oljen i woken (eller pannen) og varm opp. Fres grønnsakene (F2) sammen med hvitløken (F3) i ca. 2 minutter. Ta de ut av pannen og legg tilbake i bollen
  4. Fres rød karri i woken (pannen) og ha i fiskesaus, kyllingkraft, limesaft, sukker, kokosmelk og limeblader (F4). Smak eventuelt til med mer rød karri eller fiskesaus
  5. Hel tilbake grønnsakene, scampi og tilsett urtene (F5)
  6. Kok opp og server umiddelbart med nykokt jasminris