Sjy til sprø ribbe med mandelpotetpuré

Jeg har i de siste årene med hell benyttet meg av en oppskrift som Eivind Hellstrøm både har vist på TV, lagt ut på nett og nedskrevet i boken "Lutefisk, pinnekjøtt og andre bagateller".

Hva du putter sammen med ribben vil styre mye av smaken, være seg hvitløk, rosmarin, gulrot, sellerirot, sjalottløk osv.

Kilde - "Lutefisk, pinnekjøtt og andre bagateller" av Eivind Hellstrøm

Ribbe

Ingredienser

  • Væsken og grønnsakene som har kost seg sammen med ribben
  • 2 ss hvetemel
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss worcestersaus (smak deg til)
  • Pepper (hvis du ønsker det)
Tilberedning

  1. Når ribba er tatt ut av stekebrettet og hviler seg, hell sjyen over i en kjele
  2. Mos grønnsakene  ned i sjyen gjennom en sikt (bruk baksiden av en sleiv)
  3. Dryss over melet og la det synke til bunnen før du pisker
  4. Hell i worchestersausen og soyasausen, kok opp og la de koke noen minutter
  5. Smak til med eventuelt mer kraft og pepper