Skogsoppsuppe

Skogsoppsuppe

I denne fantastiske suppen, som Per er hoved arkitekten bak, kan du bruke mange forskjellige typer skogsopp (traktkantarell, steinsopp, matriske og vanlig kantarell). Denne gangen benyttet vi i hovedsak traktkantarell.

I stedet for å bruke salt, har vi valgt å bruke soyasaus av sopp (soppsoya). Denne får du tak i på en asiatisk butikk eller du kan lage den selv (slik Per selvfølgelig har gjort). Her er en oppskrift vi fant på Matprat.

Referanse: Per Overrein

 

Skogsoppsuppe

Ingredienser skogsoppsuppe

  • 1 liter fersk skogsopp eller 2-3 dl forvellet
  • 2 ss smør
  • 4 ss hvetemel eller maizenna
  • 1 ss soppmel (sopp pulver) hvis du har
  • 1 liter kyllingkraft eller soppkraft (her kan du gjerne blande halvparten av hver)
  • 2 sjalottløk
  • 2 ss soppsoya
  • 1 ss tomatpure
  • 1/2-1 chili (avhenger hvor sterk du ønsker suppen skal være)
  • 3 dl kremfløte eller matfløte
  • 1 ss roquefort ost
  • 1 ss saft av sitron
  • Kruspersille (mengden bestemmer du selv)
Forberedelser (F)

  1. Skjær soppen i små biter og legg i en bolle
  2. Finhakk sjalottløk og ha i en liten bolle
  3. Finkutt chilli, og bland i en bolle med tomatpure og soppsoya
  4. Ha i fløte, sitron og roquefort i en bolle

Tilberedning

  1. Finn frem en passende stor kasserolle eller gryte
  2. Varm opp smøret og fres sjalottløken til den blir gjennomsiktig
  3. Legg i soppen og la soppen dampe i noen minutter før du tilsetter mel (eller maizenna). Husk å røre godt
  4. Hell i kraften litt etter litt under omrøring
  5. Ha i bollen med tomatpure, chili og soppsoya og la alt småkoke i ca. 10 minutter
  6. Tilsett bollen med fløte, roquefort og sitronsaft. Kok gjerne en stund til hvis du ønsker suppen mer innkokt. Tilsett gjerne litt mer sitronsaft og soppsoya hvis du ønsker suppen mer syrlig og salt.
  7. Hell i suppen i passende suppe tallerkener og strø over soppmel (hvis du er så heldig og har dette) og  finkuttet persille rett før servering

One response to “Skogsoppsuppe”

  1. Daghild sier:

    Min favorittrett på temakvelden med diverse soppretter!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *