Sopprisotto

All risotto skal flyte som lava Ta da vekk risottoen fra plata når risen fortsatt har en litt hard konsistens. For å forsterke sopp smaken så bruker vi halvt om halvt med kyllingkraft og soppkraft, og gjerne en spiseskje soppmel (tørket sopp kjørt i en blender) for å forsterke smaken av sopp. For å salte risottoen brukte vi litt soppsoya. Vi brukte hjemmelaget, men soyaen kan kjøpes på asiatiske butikker. Du kan bruke både tørket, forvellet og fersk  sopp, eller en blanding. En klassisk Italiensk med litt ny vri som smakte fortreffelig.

I tillegg kan du tilberede andeconfit med sitrussalat (andeconfit kan du eventuelt kjøpe som ferdig pakke variant på supermarked). Du kan i tillegg som garnityr servere med syltet sopp, tyttebær og ekstra fersk sopp.

Referanse: Per Overrein

 

Sopprisotto

Ingredienser sopprisotto

  • 200 gram fersk steinsopp eller tilsvarende mengde forvellet (eller annen foretrukket sopp)
  • 1-2 ss Soppmel (hvis du skulle være så heldig og ha slikt i huset)
  • 2 sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 200 gram risottoris
  • 1 liter kyllingkraft eller soppkraft (her kan du gjerne blande halvparten av hver)
  • 1,5 dl tørr hvitvin
  • 1-2 ss smør
  • 2 ss mascarpone ost
  • 2 ss revet parmesanost
  • 2-3 ss sitronsaft
Forberedelser (F)

  1. Kutt steinsoppen i passende biter (hvis du ikke benytter ferdigkuttet forvellet sopp) og legg i en passende bolle
  2. Finhakk sjalottløk og hvitløk og ha i en liten bolle
  3. Finriv parmesanen og ha i en liten bolle

Tilberedning

  1. Varm opp en stekepanne, ha i soppen og stek til væsken er absorbert.
  2. Ha i smør i stekepannen og stek sjalottløken og hvitløken et par minutter under omrøring
  3. Hell i risen og stek et par minutter under omrøring
  4. Skru opp varmen, ha i hvitvinen og kok til vinen er så godt som fordampet
  5. Hell på 1 dl av kraften og kok denne inn
  6. Rør inn soppen og spe videre med kraften og kok til risen er al dente (fortsatt litt tyggemotstand)
  7. Rør inn smør, revet parmesan, mascarpone og soppmel (hvis du kjøpt eller laget dette selv)
  8. Smak til med sitronsaft, salt og pepper
  9. Hvis du ønsker det, server med andeconfit og sitrussalat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *