Spicy Thaisalat

En nydelig syrlig salat fra Thailand. Får alltid gode tilbakemeldinger på denne. Husk at thaibasilikum er noe helt annet enn den basilikumen du kan skaffe i de fleste butikker. Du må sannsynligvis handle inn dette i en butikk som fører asiatiske matvarer.

Hvis du ønsker at dette skal være en hovedrett, så kan du servere med jasminris.

Referanse: Bent og Annette Stiansen - "Stiansens kulinariske koffert".

Spicy Thaisalat
Forberedelser (F)

  1. Skjær kjøttet i fine strimler og bland med 2 hakkede chili og hvitløk i en bolle
  2. Vask salat og grønnsakene og skjær alt opp i strimler på 4×1 cm. Legg salaten på et stort serveringsfat og spre grønnsakene utover
  3. Bland limesaft i en bolle sammen med sukker, fiskesaus, sesamolje og 1 finsnittet chili. Rør til alt sukkeret er oppløst
  4. Grovhakk koriander, thaibasilikum og mynte og legg i en bolle

Tilberedning

  1. Varm en panne eller en wok og ha i olje
  2. Når oljen er så varm at det ryker, stek kjøttet (F1) i ett minutt, slik at det får en grå overflate (gjerne litt rosa i midten). Salte kjøttet litt
  3. Legg kjøttet på salaten (F2) og hell over dressingen (F3)
  4. Ha på grovhakkede urter (F4) og server med en gang