Spicy Thaisalat

En nydelig syrlig salat fra Thailand. Får alltid gode tilbakemeldinger på denne. Husk at thaibasilikum er noe helt annet enn den basilikumen du kan skaffe i de fleste butikker. Du må sannsynligvis handle inn dette i en butikk som fører asiatiske matvarer.

Hvis du ønsker at dette skal være en hovedrett, så kan du servere med jasminris.

Referanse: Bent og Annette Stiansen - "Stiansens kulinariske koffert".

Spicy Thaisalat

Ingredienser

  • 500 gram renskåret biff i strimler
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 3 små chili, finskåret (bruk eventuelt 3 røde chili)
  • 1 ts salt
  • 3 ss solsikkeolje
  • 0,5 issalat (hode)
  • 0,5 agurk, i strimler
  • 4 tomater, i strimler
  • 1 bunt vårløk, i strimler
  • 2 stilker stangselleri, i strimler
  • 1 rød løk, i strimler
  • 1 dl koriander
  • 1 dl thaibasilikum
  • 1 dl friske mynteblader
  • 2 dl limesaft (du trenger kanskje 8-10 lime til dette)
  • 1 dl fiskesaus
  • 5-6 ss sukker
  • 1 ss sesamolje
Forberedelser (F)

  1. Skjær kjøttet i fine strimler og bland med 2 hakkede chili og hvitløk i en bolle
  2. Vask salat og grønnsakene og skjær alt opp i strimler på 4×1 cm. Legg salaten på et stort serveringsfat og spre grønnsakene utover
  3. Bland limesaft i en bolle sammen med sukker, fiskesaus, sesamolje og 1 finsnittet chili. Rør til alt sukkeret er oppløst
  4. Grovhakk koriander, thaibasilikum og mynte og legg i en bolle

Tilberedning

  1. Varm en panne eller en wok og ha i olje
  2. Når oljen er så varm at det ryker, stek kjøttet (F1) i ett minutt, slik at det får en grå overflate (gjerne litt rosa i midten). Salte kjøttet litt
  3. Legg kjøttet på salaten (F2) og hell over dressingen (F3)
  4. Ha på grovhakkede urter (F4) og server med en gang