Surkål

Surkål kjøper du selvfølgelig ikke ferdig i pose. Det er svært enkelt å lage denne selv. Denne oppskriften setter en spiss på juleribba. Oppskriften så jeg første gang i et juleprogram med Eivind Hellstrøm for flere år siden.

Oppskriften skal holde til 8 personer.

Kilde - TV og diverse nettsider.

Surkål

Ingredienser

  • 1 stor hodekål
  • 1 ss knuste einebær
  • 4 ss honning
  • 1 knivspiss kummin (eller spisskummin)
  • 3,5 dl hvitvin (syrefrisk Riesling er et godt alternativ)
  • 4 finhakkede sjalottløk
  • 4 ss solbær
  • 4 epler i terninger
  • Salt og pepper etter smak
Tilberedning

  1. Skjær hodekålen i fine strimler (Del kålen i 4 og bruk mandolin hvis du har det)
  2. Ha i smør (eller ribbefett) i en stor kjele og tilsett hodekålen og rør godt rundt så det ikke blir brunt
  3. Tilsett epleterningene og sjalottløk og fortsett å røre. Øk varmen mot slutten for å få vesken ut av kålen
  4. Tilsett hvitvin, honning, kummin og knuste einebær (kok inn hvis du har behov for det)
  5. Smak til med salt og pepper

One response to “Surkål”

  1. Fantastisk bra, Roy ????

    Kan eg spørre kor får du tak i solbær til surkålen i desember? Kor kjøper du frosne? Neste år skal eg fryse ned bær frå Hagen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *