Sterk og syrlig scampisuppe (Tom Yam Kung)

En fantastisk suppe fra Thailand! Sterk, frisk og full av smak.

Referanse: Bent og Annette Stiansen - "Stiansens kulinariske koffert".

Tom Yam Kung

Ingredienser

  • 1 liter lys kyllingkraft
  • 50 gram galangal
  • 2 sitrongress
  • 8 kaffir lime blader
  • 1 ss Tom Yam Kung pasta (eller rød karripasta)
  • 1 dl kokosmelk
  • 5 ss fiskesaus (fishsauce)
  • 3 ss limejuice

Garnityr

  • 12 rå scampi delt i to på langs
  • 12 aromasopp delt i fire
  • 1/2 bunt vårløk snittet
  • 2 tomater delt i små terninger
  • 2 sjalottløk
  • 1 dl frisk koriander kuttet
  • 2 små chili (hvis du ønsker litt mer futt i suppen)
Forberedelser (F)

  1. Hakk galangal i skiver, del sitrongressset opp i biter, grovhakk limeblader og ha det i en bolle sammen med Tom Yam kung pasta og kokosmelk
  2. Bland fiskesaus, limesaft i en liten bolle
  3. Legg i rensede scampi (delt i to) i en bolle sammen med champignon (delt i 4), snittet vårløk, tomater i terninger, finhakket koriander og finhakket sjalottløk

Tilberedning

  1. Hell oppi kyllingkraft i en kjele. Tilsett skiver av galangal, biter av sitrongress, hakkede limeblader, Tom Yam Kung pasta og kokosmelk (1)
  2. Kok opp og la dette koke i 20 minutter
  3. Smak til med fiskesaus og limesaft (2)
  4. Tilsett scampi, aromasopp, snittet vårløk, tomater i terninger og koriander (3)
  5. Kok suppen på nytt og server umiddelbart (tilsett gjerne rød chili i skiver hvis du ønsker suppen ekstra sterk)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *