Tomatsalat

Denne fargerike salaten er enkel å lage og kan benyttes som følge til mange retter. Jeg bruker salaten i hovedsak som følge til pastaretter. Mengden av tomater og rødløk bestemmer du selv. Selv om jeg ikke bruker oppskrift når jeg lager denne, så fant jeg en på meny.no som ligner.

 

Referanse: meny.no

Tomatsalat

Ingredienser

  • 6-8 tomater (avhengig av type og størrelse, men klasetomat/bifftomat egner seg godt)
  • 1 rødløk
  • 1 neve fersk basilikum
  • Mozzarella (helst bøffel) eller fetaost (valgfritt)
  • Salt
  • God olivenolje
Tilberedning

  1. Finn frem et egnet fat
  2. Skjær tomatene i passende skiver og fordel utover fatet
  3. Skrell rødløken og kutt opp i passende skiver (1/4 skiver synes jeg duger) og fordel over tomatene
  4. Dryss over en bitteliten mengde med salt, men det er ikke nødvendig
  5. Hvis du ønsker å bruke mozarella eller feta, fordel passende stykker over tomatene og rødløken, men dette er valgfritt
  6. Dryss over basilikumblader og avslutt med en passende mengde olivenolje

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *