Traktkantarell suppe

Skogsoppsuppe

Det beste resultatet får du hvis du nettopp har vært i skogen (eller kjøpt inn) fersk traktkantarell.   Jeg benytter kyllingkraft, men du står fritt til å velge en annen kraft (okse, kalv, vilt eller grønnsak). Når det gjelder osten, tomatpure og soppsoya så anbefaler jeg at du smaker deg frem (start gjerne med litt mindre mengde og heller øk på hvis du ønsker det).

Når det gjelder soppsoya, så kan du lage den selv (klikk HER for oppskrift) eller kjøpe på nettet (klikk HER), men det beste og billigste er stikke innom en asiatisk butikk og spørre etter den der. Den brukes i dette tilfellet som saltingen av suppa.

Referanse: Per Overrein

 

Traktkantarell suppe

Ingredienser

  • 1 liter fersk traktkantarell  (eller 3 dl forvellede)
  • 1-2 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 1 liter kyllingkraft
  • 1 ss tomatpure
  • 1,5 dl fløte
  • 1-2 ss roquefort
  • 1-2 ts sitronsaft
  • 1 ts soppsoya
  • 2 ss hakket persille
Forberedelser (F)

  1. Skjær soppen i passende biter og legg i en bolle
  2. Ha roquefort (start med 1 ss) og tomatpure i en liten bolle
  3. Ha fløte, sitronsaft og soppsoya i en liten bolle

Tilberedning

  1. Varm opp smøret i passende stor kasserolle og ha i soppen (F1)
  2. La soppen dampe i noen minutter, tilsett hvetemel og rør godt
  3. Hell i kyllingkraften litt etter litt mens du rører kontinuerlig
  4. Ha i roquefort og tomatpure (F2) og rør dette inn. Smak deg frem med mer roquefort og tomatpure hvis du ønsker det
  5. La alt småkoke i ca. 10 minutter
  6. Tilsett fløte, sitronsaft og soppsoya (F3). Smak deg frem med sitronsaft og soppsoya til du får passende syrlighet og saltnivå
  7. Kok opp og tilsett persille rett før servering

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *