Avokadosalsa

En deilig salsa som passer til mange retter med kylling og svinefilet.  Jeg har med hell benyttet den til meksikansk kylling med ostequesadillas.

Kilde:  pocketboken "Grill det" som er oversatt av Vibeke Lindstad Degn-Petersen

Salsa de guacamole

Ingredienser

  • 1 stor eller 2 små spisemodne avokadoer
  • 1 stor moden smakfull tomat
  • 1/2 liten rødløk
  • 3 ss fersk koriander (blader og stilker)
  • 2 ss extra virgin olivenolje (den beste du har)
  • 1 ss limesaft
  • 3 ts søt chilisaus
  • 1 hvitløksfedd
Tilberedning

  1. Finn frem en passende stor bolle
  2. Del avokado i to og ta ut steinen. Bruk en spiseskje og ta ut fruktkjøttet. Del fruktkjøttet i passende terninger og legg i bollen
  3. Del tomaten i to og fjern frøene. Hakk tomaten i terninger og legg i bollen
  4. Skjær rødløk i passende store terninger og legg i bollen
  5. Hakk korianderblader og legg i bollen
  6. Skrell hvitløksfeddet og del i to. Legg et knivblad på hver halvdel og press. Deretter fin hakker du og har i bollen
  7. Tilsett olivenoljen, chilisausen og limesaften
  8. Rør godt rundt og eventuelt smak til med mer koriander, chilisaus og limesaft