Guacamole med oliven (Guacamole con aceitunas)

 

Guacamole passer veldig godt til de fleste tacosretter. Kan også brukes til dipp.

Her er en oppskrift som får saltinnslaget fra olivene og pecorinoost til at guacamolen når helt nye høyder i duft, smak og nytelse.

Kilde: Malin Erikson - "Taco som i Mexico"

Guacamole med oliven

Ingredienser

  • 2 dl svarte og grønne oliven uten stein
  • 1/2 løk (helst salatløk hvis sesong)
  • 4 modne avokadoer
  • 1 lime, saften
  • 1/2 ts tørket oregano
  • 1/2 ts salt
Tilberedning

  1. Del avokadoene i to på langs. Fjern steinen, ta ut fruktkjøttet og mos kjøttet med en gafffel
  2. Grovhakk oliven og finhakk løken og bland inn i bollen med avokado
  3. Riv pecororinosten
  4. Bland inn oregano, revet pecorino og salt
  5. Bland inn limesaften
  6. Smak til med mer lime, salt og oregano hvis nødvendig