Jalapeñorelish

Jalapeñorelisher perfekt som topping på tacos og andre retter som krever litt ekstra piff. Du kan oppbevare relishen i kokte glass opptil en måned i kjøleskap.

Kilde: Malin Erikson - "Taco som i Mexico"

Tacokylling

Ingredienser

  • 8 grønne jalapeño chilier
  • 2 plommetomater
  • 1/2 løk (helst salatløk hvis det er sesong for det), grovhakket
  • 4 fedd hvitløk, hele
  • 1 ts tørket oregano
  • 2 dl hvitvinseddik
  • 2 chipotlechilier
  • 1 ss sukker
  • 1/2 ss salt
Tilberedning

  1. Finn frem 2 små godt rengjorte glass med gummiring og lokk
  2. Skjær jalapeño chili og tomater i biter og legg i en bolle
  3. Finhakk løk og hvitløk og legg i samme bolle. Tilsett de andre ingrediensene
  4. Ha ingrediensene over i glassene og legg disse i et stort kokekar med småkokende vann i 40 minutter. Avkjøl