Kveite med parmaskinke, salvie og parmesansaus

Kveite med parmaskinke, salvie og parmesansaus

Stekt kveite er fantastisk godt. Hvis du samtidig legger på et salvieblad og ruller rundt en god parmaskinke, ja da smaker det virkelig godt. Jeg synes denne retten passer svært godt til tagliatelle.

Kilde: aperitif.no

 

Kveite med parmaskinke, salvie og parmesansaus

Ingredienser

  • 600-800 gram kveitefilet
  • 2 stk parmaskinke (gjerne mer hvis størrelsen er liten)
  • 4 blader frisk salvie
  • Smør til steking
  • Sukkererter
  • Aspargestopper eller bønner
  • 400 gram fersk tagliatelle (helst hjemmelaget hvis du har tid til det) eller 300 gram tørket

Ingredienser parmesansaus

  • 2 ss smør
  • 1 sjalottløk
  • 2 dl tørr hvitvin
  • 2 stk. salvieblad
  • 4 dl kremfløte
  • 8 ss revet parmesan
  • 2-3 ts finhakket persille
Forberedelser (F)

  1. Skjær kveitefileten i 4 serveringsstykker og legg et salvieblad på hvert stykke
  2. Del parmaskinken i 2 og legg skiven rundt hvert stykke (midt på)
  3. Finhakk sjalottløken og legg i en liten bolle
  4. Riv parmesanen og legg i en liten bolle
  5. Vask sukkererter og del i to og legg i en bolle
  6. Vask aspargestoppene og legg i en bolle

Tilberedning

  1. Kok opp 3-4 liter lettsaltet vann til tagliatellen
  2. Smelt smør i en stekepanne og stek fisken på middels varme til den er saftig og gjennomstekt (følg godt med)
  3. Når vannet til tagliatelle koker ha i  tagliatellen og følg koketiden på pakken (hvis du har laget tagliatiellen selv, så tar det ca. 3-4 minutter, men følg nøye med)
  4. Finn en passende kjele og kok opp passende mengde med vann og salt
  5. Finn frem nok en kjele og smelt smør i stekepanne og surr deretter sjalottløken til den er blank
  6. Tilsett hvitvin og salviebladene og kok ned til ca 1/4
  7. Når vannet til grønnsakene (pkt. 4) fosskoker, kok aspargestoppene/bønnene knapt møre (ca. 1 minutt). Ta de opp og smak om de er nok kok. Kok litt lenger hvis de ikke er det. Når de er klar avkjøles de i iskaldt vann. La de renne godt av seg
  8. Kok sukkerertene i samme kokevann i ca 30 sekunder og avkjøl i iskaldt vann. La de renne godt av seg
  9. Tilsett fløten i sausen og la det koke på svak varme i 5 minutter
  10. Tilsett parmesan rett før servering og smak til med salt og pepper. Dryss over persille til slutt
  11. Fordel taglitalle over 4 tallerkener, fordel sausen over tagliatellen og legg på kveiten, sukkererter og aspargestopper/bønner
  12. Pynt til slutt med frisk persille og server

One response to “Kveite med parmaskinke, salvie og parmesansaus”

  1. Elima sier:

    Dette var magisk godt! For å piffe med litt farge tilsatte jeg i tillegg halve små konfiterte cherrytomater. Må i samme slengen skryte av tom yum suppa di. Den har jeg laget utallige ganger. (og jeg har ikke tall på hvor mange gjester som har bedt om oppskriften. 🙂 )

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *