Viestad’s pizzasaus

Det er viktig å ha en god saus da det er denne som gir mesteparten av smaken. Det som for mange kan være litt merkelig er at det benyttes spanske eller italienske ansjos som krydder. De norske må ikke benyttes da de er laget av brisling og er litt sterkere.

Oppskriften er nok til 3-4 pizzaer, men jeg anbefaler å lage en større porsjon når du først er i gang. Du kan fryse ned det du ikke bruker. 

Kilde: "Det beste jeg vet" - Andreas Viestad

 

Pizzasaus

Ingredienser

  • 1 boks hakkede tomater (jeg bruker oftest Mutti Polpa)
  • 1 ss tomatpure
  • 2 fedd fersk hvitløk
  • 2 ansjos (italienske eller spanske)
  • 1 rød chili (finhakket) hvis du ønske en saus med litt mer sting (valgfritt)
  • Urter (eksempelvis basilikum eller fersk oregano
Tilberedning

  1. Sett en sil over en liten kjele og hell de hakkede tomatene oppi. La disse renne av seg en god stund
  2. Ha de hakkede tomatene opp i en bolle og bland inn tomatpuréen
  3. Kok inn væsken som har samlet seg i kjelen helt til det begynner å ligne på tomatpuré
  4. Bland den inn kokte væsken sammen med de hakkede tomatene 
  5. Knus eller finhakk hvitløken og ha i bollen
  6. Mos ansjosene med en gaffel eller finhakk med en kniv og ha i bollen
  7. Hakk opp en passende mengde med urter (smak deg frem), ha i bollen og bland alt godt sammen