Peanøttsalsa (Salsa de cacahuate)

Peanøtter og sterk chili fungerer veldig bra sammen, spesielt tacos med kylling eller svinekjøtt.

Salsaen holder seg i et par døgn i kjøleskap, men skal serveres i romtemperatur.

Oppskriften er for 4 porsjoner.

Kilde: Malin Erikson - "Taco som i Mexico"

Tacokylling

Ingredienser

  • 2 dl peanøtter uten salt (naturell)
  • 15 cherrytomater eller 3 modne tomater på kvist
  • 1/2 salatløk (eller rødløk hvis det ikke er sesong)
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 ts chipotlechilipulver
  • 1 1/2 ss worchistersaus
  • I1/2 ts sukker
  • 1/2 ts salt
Forberedelser (F)

Se tilberedning.

Tilberedning

  1. Forvarm stekeovnen til 220 grader (eller ca 200 grader varmluft)
  2. Rist peanøttene i en godt varm og tørr stekepanne til de har fått litt farge
  3. Vei opp 1/2 dl av peanøttene og grovhakk disse. Legg disse i en bolle
  4. Legg bakepapir på et stekebrett og legg på cherrytomatene (kvisttomater deler du i to) og hvitløken
  5. Grovhakk løken og legg på stekebrettet. 
  6. Sett stekebrettet i stekeovnen og rist til tomatene har fått svarte flekker i skinnet
  7. Putt alt det ristede i en kjøkkenmaskin og tilsett resten av ingrediensene untatt de grovhakkede peanøttene og kjør til en jevn, men litt grov masse
  8. Legg i en passende bolle og strø de grovhakkede peanøttene over