Dette er en av de vanligste sausene til tacos i Mexico. Utfordringen blir å få tak i tomatillo, men det finnes nettsteder som selger dette. Vet at det også er noen butikker i Oslo som fører varen.
Kilde: Eva Haukeberg Rinker - "Tex-Mex, en kulinarisk opplevelse"
Tilberedning
Forvarm stekeovnen til 220 grader
Skjær løken i båter og legg på panne med bakepapir sammen med hvitløken og jalapeñoen. Hvis du skulle være så heldig å ha fått tak i fersk tomatillo, legg disse i lunkent vann i omtrent 10 minutter og fjern deretter skallet. Hvis du har fersk tomatillo, gå til steg 3. Hvis du har hermetisert, gå til steg 4.
Rist tomatilloen i ovnen sammen med hvitløken, jalapeñoen og løken til tomatilloen er svartflekket i skallet (du kan også riste tomatilloen og resten hver for seg hvis du ønsker det).
Rist hvitløken, jalapeñoen og løken i stekeovnen til jalapeñoen får svarte flekker
Støt hvitløk og salt i en molcajete (eller en morter). Du kan også benytte en kjøkkemaskin
Tilsett salatløken, jalapeñochilien, tomatilloene og koriander og støt det hele til en noenlunde jevn konsistens