Salsa på ristede tomater (Salsa Roja)

Salsa på ristede tomater (Salsa Roja)

I denne oppskriften gjør det ikke noe om du brenner råvarene litt. Salsaen blir bare fyldigere og dypere i smaken av dette.

Oppskriften er for 4 porsjoner.

Kilde: Malin Erikson - "Taco som i Mexico"

Tacokylling

Ingredienser

  • 20 cherrytomater på kvist eller 4 modne klasetomater
  • 1 salatløk (eller vanlig gul løk hvis det er utenfor sesong (juli-september)
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 jalapeñochili eller serranochili
  • 1/2 ts salt
Forberedelser (F)

Se Tilberedning.

Tilberedning

  1. Forvarm stekeovnen til 220 grader (eller 200 grader varmluft hvis du foretrekker det)
  2. Skjær store klasetomater i 2 (del ikke cherrytomatene hvis du bruker det) og rist i ovnen sammen med salatløken, hvitløken og chilien
  3. Knus chilien, hvitløken, salatløken og saltet i en morter (helst en molcajete hvis du er så heldig å ha en slik) eller bruk en kjøkkenmaskin
  4. Tilsett tomatene i omganger og kjør blandingen til en noenlunde jevn konsistens. Smak til med eventuelt mer salt