Tacokrydder

Hvorfor kjøpe ferdig tacokrydder på pose når du kan lage en mye bedre variant hjemme? Vanskelig er det heller ikke og du kan selv styre saltmengden (noe det er er mye av i tacomixen på pose). Til 400 gram karbonadedeig bruker du ca. 2 ss av krydderblandingen.

Det finnes mange varianter, men jeg er veldig fornøyd med denne oppskriften som jeg fant på nettet.

Kilde:  Matprat.no

Salsa de guacamole

Ingredienser

  • 3 ss chilipulver
  • 2 1/2 ts chiliflak (eller tørket chili)
  • 2 1/2 ts tørket oregano
  • 2 ss spiskummen (hele)
  • 2 ss paprikapulver
  • 2 1/2 ts hvitløkspulver
  • 2 ss havsalt (gjerne maldonsalt)
  • 2 ts hel sort pepper
  • 1/4 hel anis
Tilberedning

  1. Finn frem en stekepanne med teflonbelegg og sett på middels varme. Finn også frem et rent glass som har et tett lokk
  2. Legg i pepper, spisskummen og anis og rist til spisskummenen er lett brun. 
  3. Ha i chiliflak og salt i en morter og knus (du behøver ikke finmale). Legg dette deretter i glasset
  4. Ha i ristet spiskummen, anis og pepper i morteren og mal krydderet. Ha deretter blandingen i glasset
  5. Ha i chilipulver, tørket oregano, paprikapulver, hvitløkspulver i glasset og bland godt