Tomatillo kylling enchiladas

Denne fantastiske retten smakte vi hos Ulrika Wallin første gangen. Utfordringen bli å skaffe chilien og tomatilloen (skal være mulig å bestille hermetisk på nettet), men det går an å erstatt chilien med eksempelvis jalapeño.

Tomatillo kylling enchiladas

Ingredienser kyllinggryte og tortillafyll

  • 2 kyllingbryst
  • 2 løk, delt opp i større biter
  • 2 fedd hvitløk, hele
  • 2 nelliker
  • Vann

  • 8 maistortillas
  • 2 jalapeños, finhakket
  • 5 dl cheddar ost (eller annen god ost)
  • 0,75 dl fersk koriander, hakket
  • 2,5 dl Rørosrømme

Ingredienser saus

  • 1/2 løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 boks hermetiske tomatillo eller 8 ferske
  • 2 grønne New Mexico Chili eller jalapenos, finhakket
  • 2 Serrrano chilier. finhakket
  • 2 ss limesaft
  • 0,25 ts sukker
  • 5 dl kyllingkraft (kyllingbuljong)
  • 0,75 dl fersk koriander, hakket
Forberedelser (F)

  1. Finhakk hvitløk og løk (se ingredienser saus) og legg i en bolle
  2. Hakk New Mexican chili og serrano chili og legg i en bolle, sammen med limesaft (juice), sukker og kyllingkraften (se ingredienser saus)
  3. Hakk opp koriander og legg i en liten bolle (se ingredienser saus)
  4. Gjør klar fyllet (se ingredienser fyll) og legg i en bolle (unntatt osten)
  5. Riv osten og legg i en bolle

Tilberedning

  1. Legg kyllingbrystene, løken, hvitløksfeddene og nellikene i en kasserolle og dekk til med vann
  2. Kok til kyllingen er så mør at du kan rive den fra hverandre (dette kan ta 1,5 timer)
  3. Avkjøl og riv kyllingen med to gafler i mindre biter
  4. Fres løk og hvitløk (F1) til de er myke
  5. Legg i resterende ingredienser (F2) pluss tomatilloen (gjelder kun hvis disse er ferske)
  6. Kok til grønnsakene er myke
  7. Legg i koriander (F3) og tomatillo (hvis de er hermetiske) og smak til med salt. Du kan gjerne kjøre sausen i en foodprosessor hvis du ønsker det.
  8. Sett stekeovnen på varmluft 190 grader
  9. Fordel fyllet og kyllingen på hver enkelt maistortilla (F4)
  10. Rull hver tortilla sammen og legg i en ildfast form
  11. Strø over osten (F5) og stek til osten er gylden