Kokeboken "Det beste jeg vet", skrevet av Andreas Viestad har mange gode oppskrifter og denne er vel den jeg har benyttet mest. Andreas har jaktet på den perfekte spagettiretten og denne blir svært velsmakende hvis du er tålmodig. Han er opptatt av at du velger den riktige kjøttdeigen. Jeg benytter enten karbonadedeig eller maler min egen kjøttdeig (Høyrygg av okse egner seg utmerket). I denne oppskriften benyttes tomatjuice i tillegg til hermetiske (gjerne flådde) tomater, og det betyr at du kan ha kontroll over hvor sterk du ønsker at tomatsmaken skal være.
Hjemmelaget eggepasta i form av spagetti blir best, men du kan også kjøpe fersk eller tørket spagetti i dagligvarebutikken. Du kan også bruke denne sausen som basis til en lasagne.
Referanse: "Det beste jeg vet", Andreas Viestad.
Forberedelser (F)
Finhakk stangselleri og gulrot og legg i en passende stor bolle
Finhakk løken, hvitløken og chili. Legg i samme bolle
Ha deretter i laurbær, pepper, timian, stjerneanis/fennikelfrø og de flådde tomatene i bollen
Skjær bacon i små biter og legg på en tallerken
Tilberedning
Varm opp en dyp stekepanne eller gryte og stek baconet til det blir sprøtt
Tilsett karbonadedeigen og brun den sammen med baconet (tilsett litt olje hvis det blir for tørt)
Ha i ingrediensene fra bollen (F1) og kok inn på middels varme til den begynner å bli tyktflytende med fare for å tørke ut
Hell på litt tomatjuice og la den koke inn
Fortsett denne prosessen til du synes sausen er passe tykk og sterk
Kok spagetti, hell av vannet og rør inn 1-2 ss med smør
Server med en god salat, hvitløkbrød (hvis du er glad i det) og fersk parmesan