Viestads spagetti med kjøttsaus

Kokeboken "Det beste jeg vet", skrevet av Andreas Viestad har mange gode oppskrifter og denne er vel den jeg har benyttet mest. Andreas har jaktet på den perfekte spagettiretten og denne blir svært velsmakende hvis du er tålmodig. Han er opptatt av at du velger den riktige kjøttdeigen. Jeg benytter enten karbonadedeig eller maler min egen kjøttdeig (Høyrygg av okse egner seg utmerket).  I denne oppskriften benyttes tomatjuice i tillegg til hermetiske (gjerne flådde) tomater, og det betyr at du kan ha kontroll over hvor sterk du ønsker at tomatsmaken skal være.

Hjemmelaget eggepasta i form av spagetti  blir best, men du kan også kjøpe fersk eller tørket spagetti i dagligvarebutikken. Du kan også bruke denne sausen som basis til en lasagne.

Referanse: "Det beste jeg vet", Andreas Viestad.

Spagetti med kjøttsaus

Ingredienser

  • 400 gram spagetti
  • 400 gram kjøttdeig
  • 4 skiver bacon
  • 1 laubærblad
  • 1 gulrot, finhakket
  • 10 pepperkorn
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 gul løk
  • 2 stilker stangselleri
  • 1 rød chili (eller halvparten) hvis du ikke ønsker den så spicy)
  • 1 ts tørket timian
  • 1/2 ts fennikelfrø (eller 1/4 stjerneanis)
  • 1 boks flådde tomater (eller hermetiske grovhakkede)
  • 1 flaske, kartong eller boks tomatjuice
  • Olivenolje
  • 1-2 ss smør
  • Salt hvis det er ønskelig (tilsettes helt til slutt)
Forberedelser (F)

  1. Finhakk stangselleri og gulrot og legg i en passende stor bolle
  2. Finhakk løken, hvitløken og chili. Legg i samme bolle
  3. Ha deretter i laurbær, pepper, timian, stjerneanis/fennikelfrø og de flådde tomatene i bollen
  4. Skjær bacon i små biter og legg på en tallerken

Tilberedning

  1. Varm opp en dyp stekepanne eller gryte og stek baconet til det blir sprøtt 
  2. Tilsett karbonadedeigen og brun den sammen med baconet (tilsett litt olje hvis det blir for tørt)
  3. Ha i ingrediensene fra bollen (F1) og kok inn på middels varme til den begynner å bli tyktflytende med fare for å tørke ut
  4. Hell på litt tomatjuice og la den koke inn
  5. Fortsett denne prosessen til du synes sausen er passe tykk og sterk
  6. Kok spagetti, hell av vannet og rør inn 1-2 ss med smør
  7. Server med en god salat, hvitløkbrød (hvis du er glad i det) og fersk parmesan

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *