Hvetetortilla (Tortillas de harina)

Å lage egne tortillas er svært enkelt og smaker så mye bedre enn de du kjøper på butikken. Her bruker jeg en kjøkkenmaskin, men du kan selvfølgelig også benytte en bolle og håndkraft.

Du kan gjerne lage en stor mengde med tortillas som du kan fryse ned og senere varme opp (mikrobølgeovn, stekeovn eller i en tørr panne).

Her er en oppskrift på 16 store eller 20 små tortillas.

Kilde: Malin Erikson - "Taco som i Mexico"

Tacokylling

Ingredienser

  • 5 dl hvetemel (gjerne tipo 00 eller 0)
  • 50 gram smør
  • 1/2 ts salt
  • 2 dl vann
Forberedelser (F)

  1. Skjær smør i terninger og la de ligge på et lite fat
  2. Bland hvetemel, smør og salt i e bolle og start opp kjøkkenmaskinen
  3. Kok opp vannet og tilsett gjennom påfyllingssjakten når deigen er blitt smulet
  4. Fortsett å kjøre til ingrediensene har samlet seg til en smidig deig

Tilberedning

  1. Legg deigen på et lett melet bakebord og del den i jevnstore biter i den størrelsen du vil ha
  2. Rund bitene til runde boller og kjevle (bruk vanlig kjevle) bollene tynt på arbeidsflaten
  3. Varm opp en tørr stekepanne, med teflonbelegg eller annet slippbelegg, på middels varme
  4. Stek hver tortilla til de har fått litt fin farge på begge sider (pass på at du ikke steker for lenge, så de blir sprøe)
  5. Legg stekte tortillas på et bakeklede og server disse varme