Lasagne

Dette er en av de største favorittene fra det italienske kjøkken. Dette er en ovnsrett som består av en kjøttsaus og ostesaus som legges lagvis med pastaplater. I denne retten har jeg benyttet en annen oppskrift (Salsa alla Bolognese) når det gjelder kjøttsausen.  Du kan kutte ned på koketiden (mulig det holder med 30 minutter), men sausen blir som regel bedre, jo lengre du koker (såfremt du tilsetter mer væske når det begynner å bli tørt). Ellers så står du fritt til å velge kjøttsaus etter smak og eventuelt lage din egen vri på ostesausen.

Referanse: matprat.no

 

Lasagne

Ingredienser ostesaus

  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 6 dl melk
  • 5 ss revet parmesan
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts hvit pepper, malt
  • 1/2 ts muskatnøtt (helst revet hel nøtt)
  • 9 pastaplater (du kjøper inn eller lager selv)
  • 3 dl revet ost (jeg foretrekker cheddar)
Forberedelser (F)

  1. Smelt smøret i en kjele
  2. Mål opp hvetemel og rør inn når smøret har smeltet
  3. Mål opp melk og spe på under omrøring og la sausen småkoke i 10 minutter
  4. Mens sausen koker, river du parmesanen og måler opp salt, pepper og muskatnøtt
  5. Tilsett parmesan og krydder når sausen har kokt ferdig
  6. Smak til med eventuelt mer salt, pepper og muskattnøtt

Tilberedning

  1. Sett stekeovnen på 225 grader
  2. Smør en passende stor ildfast form (passer til 3 lasagneplater lagt ved siden av hverandre) og legg i et tynt lag med ostesaus i bunnen
  3. Legg på 3 lasagneplater (her kan du jo være litt feinschmecker og lage platene selv (se egen oppskrift pastadeig))
  4. Ha på ca. 1/3 av kjøttsausen (hvis du er veldig glad i ost, så kan du legge på litt ekstra på hvert lag)
  5. Ha på ostesaus og gjenta dette 2 ganger (husk å avslutte med ostesaus)
  6. Dryss over revet oss og stek i ovnen i ca. 30-40 minutter
  7. Server gjerne med en god tomatsalat og hvitløksbrød

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *