Lasagne verdi al forno

Dette er min favoritt lasagne. Det var den første retten jeg serverte Irene like etter at vi ble kjent med hverandre i 1997. Tror jeg lykkes bra da det endte i ekteskap med to nydelige døtre.

Oppskriften krever en god del tid og arbeid, men er absolutt verdt innsatsen. Lasagnen inneholder en raffinert kjøttstuing som består av tre sorter kjøtt og røkt skinke. Her er det derfor unødvendig å krydre så mye. Du kan selvfølgelig spare en del tid ved å kjøpe grønne lasagneplater på supermarkedet, men da mister retten litt av sin originalitet. Jeg anbefaler derfor å lage lasagneplatene selv.

Referanse: "Det ekte italienske kjøkken", Reinhardt Hess og Sabine Sälzer

 

Lasagne verdi al forno

Ingredienser kjøttsaus

  • 100 gram magert svinekjøtt (indrefilet eller ytrefilet)
  • 100 gram oksekjøtt (mørbrad, ytrefilet …)/li>
  • 100 gram røkt skinke
  • 100 gram kyllinglever
  • 50 gram fett flesk
  • 1 løk
  • 1 gulrot
  • 1 stilk stangselleri eller en liten bit sellerirot
  • 2 ss smør
  • 2 ss tomatpurè
  • 1 ts tørket oregano
  • 2,5 dl kjøttbuljong
  • Salt
  • Nykvernet pepper

Ingredienser til gratinering

  • 100 gram nyrevet parmesan
  • 3 ss smør til smøring av form og gratinering/li>
Forberedelser (F)

  1. Lag pastadeigen
  2. Finhakk flesket, løken, gulroten og selleristilken (eller selleriroten) og legg i en bolle
  3. Mal svinekjøtt, oksekjøtt og røkt skinke i en kjøttkvern og legg i en bolle
  4. Ha tomatpurè, tørket oregano og kjøttbuljongen i en bolle
  5. Varm smøret i en gryte (eller kjele) og fres det du la i bollen på steg 2
  6. Tilsett kjøttdeigen fra steg 3 og brun denne under omrøring
  7. Rør i innholdet fra bolle i steg 4
  8. Krydre med salt og pepper. legg på lokk og la det småkoke i ca. 20 minutter
  9. Rens kyllingleveren (hvis den er frosset, så må den tines først) og legg i kjøttsausen
  10. Smak til med salt og pepper og trekk kjelen til side

Tilberedning

  1. Sett stekeovnen på 200 grader
  2. Lag bèchamelsaus
  3. Kok opp 2 liter lettsaltet vann i en stor kjele
  4. Del pastadeigen i 3 emner og kjevl ut hvert emne i millimetertykkelse på et bakepapir drysset med mel (bruk pastamaskin hvis du har det og lag 9 plater)
  5. La hver plate trekke i kokende vann i 3 minutter
  6. Skyll platene i kaldt vann og la de renne av på et håndkle
  7. Smør en passende stor ildfast form og legg i pastaplater, kjøttsaus, bèchamelsaus og revet parmesan lagvis i formen. Pass på at bèchamelsausen er øverst med parmesan drysset over
  8. Legg 2 ss smør i små klatter på toppen og sett formen i ovnen og stek i ca. 30 minutter eller til toppen er gyllenbrun
  9. Server gjerne med en god salat og eventuelt hvitløkbrød

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *