Pesto

Pesto

Pesto stammer fra Genova i Liguria, nord i Italia. Man lager ikke sin egen pesto for å spare penger, men ferdigpesto på glass fra supermarkeder er svært dårlige alternativer. Har du aldri smakt hjemmelaget pesto, så er det på tide å gjøre noe med det. Det er mange måter å lage en pesto på, men jeg foretrekker å bruke en morter i stedet for kjøkkenmaskin, stavmikser eller blender. Når ingrediensene moses sammen (ikke hakkes) blir smaken enda bedre!

Pesto har mange bruksområder. Jeg har benyttet med hell pesto på pasta enten alene eller sammen med kyllingfilet og stekt laks. Pesto egner seg også utmerket på bruschetta og pizza.

Kilde: Jan Vardøen - "Ekte italiensk pizza"

Pesto

Ingredienser

  • 1 potte basilikum (bladene)
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 ts salt
  • 1/2 dl pinjekjerner
  • 50 gram parmaggio regiano parmesan (kan også bruke pecorino)
  • 1/2 ts nykvernet sort pepper
  • God olivenolje (ca. 2 dl ekstra virgin)
Tilberedning

  1. Rist pinjekjernene lett i en tørr stekepanne
  2. Ta av skallet på hvitløkene
  3. Riv parmesanen fint på et rivjern og legg i en bolle
  4. Ha i hvitløken og saltet i en morter og mos godt
  5. Plukk av bladene på basilikumen, ha i morteren og mos videre (ikke stamp men rør heller sausen sammen i morteren)
  6. Tilsett  de ristede pinjekjernene og mos videre
  7. Ha alt over i en bolle og rør inn parmesan og pepper
  8. Ha olivenoljen i en liten mugge (hvis du får en tynn stråle på flasken, så kan du benytte den)
  9. Hell oljen over pestoen i en tynn stråle mens du rører. Når du er fornøyd med konsistensen, trenger du ikke mer olje
  10. Ta en siste smak og juster med salt og pepper etter behov

2 responses to “Pesto”

  1. […] pizzaen er perfekt å tilberede hvis du har stående en liten slant med hjemmelaget pesto (anbefaler at du styrer unna butikkutgaven) i […]

  2. […] pizzaen er perfekt å tilberede hvis du har stående en liten slant med hjemmelaget pesto (anbefaler at du styrer unna butikkutgaven) i […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *