Pizza Bianca Neve

Pizza Bianca Neve

Her er en pizza uten pizzasaus. Såkalte hvite pizzaer blir tørrere og kan være litt mer sprø. 

Denne pizzaen er perfekt å tilberede hvis du har stående en liten slant med hjemmelaget pesto (anbefaler at du styrer unna butikkutgaven) i kjøleskapet.

Oppskriften er nok til 1 pizza.

Kilde: Jan Vardøen - "Ekte italiensk pizza"

Pizza Bianca Neve

Ingredienser

  • Pizzabunn til 1 pizza
  • Fersk mozzarella
  • Gorgonzola
  • 1-2 Asparges
  • Pesto
  • Kokt skinke
  • Fersk parmesan
  • 4 cherrytomater
  • 1/2 ss god olivenolje
Forberedelser

  1. Knekk av enden på aspargesen og kok i ca. 1 minutt i  lettsaltet vann. Ha iskaldt vann klart og hiv aspargesen opp i vannet straks etter kokingen for å stoppe kokeprosessen
  2. Skjær opp aspargesen i passende biter
  3. For det beste resultatet, lager du pestoen selv (hvis du ikke har stående en liten slant i kjøleskapet)
  4. Bruk en potetskreller (eller lignende) og skjær noen tynne flak  parmesan
  5. Skjær mozarella og gorgonzola i små biter
  6. Del sherrytomatene i to
  7. Ta et par skiver kokt skinke og skjær opp i passende biter

Tilberedning

  1. Kjevl ut pizzabunn, eller bruk hendene hvis du er så god
  2. Legg på skiver/biter av mozzarella og gorgonzola
  3. Fordel aspargesen, kokt skinke og cherrytomater utover pizzabunnen og ha på noen klatter med pesto
  4. Stek pizzaen på full varme i 2-3 minutter
  5. Strø over parmesanflakene og drypp til slutt god olivenolje over det hele

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *