Pizza Risacca

Pizza Risacca

Som beskrevet i den flotte boken til Jan Vardøen, så er dette ment som en pizza som inntas etter at man har vært på fylla. Jeg har funnet ut at det går fint å innta denne uten å være bakfull.  Pancetta (italiensk bacon) er det beste valget, men finner du bacon som er laget etter gamlemåten (røyking og tørrsalting) så duger dette også.

Denne pizzaen er perfekt å tilberede hvis du har stående en liten slant med hjemmelaget pesto (anbefaler at du styrer unna butikkutgaven) i kjøleskapet.

Oppskriften er nok til 1 pizza.

Kilde: Jan Vardøen - "Ekte italiensk pizza"

Pizza Risacca

Ingredienser

  • Pizzabunn til 1 pizza
  • Tomatsaus
  • Fersk mozzarella
  • Gorgonzola
  • Pancetta eller tørrsaltet bacon
  • Pesto
  • Pinjekjerner
Forberedelser

  1. For det beste resultatet, lager du pestoen selv (hvis du ikke har stående en liten slant i kjøleskapet)
  2. Rist pinjekjernene i tørr stekepanne
  3. Skjær mozarella og gorgonzola i små biter
  4. Skjær pancettaen i små, tykke skiver

Tilberedning

  1. Kjevl ut pizzabunn, eller bruk hendene hvis du er så god
  2. Fordel pizzasaus utover bunnen
  3. Legg på skiver/biter av mozzarella og gorgonzola
  4. Ha på pancetta og noen klatter med pesto
  5. Stek pizzaen på full varme i 2-3 minutter
  6. Strø over pinjekjernene og server

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *